El Color PANTONE

pms Normalment, tots els professionals de la nostra indústria coneixen el significat de la paraula PANTONE, també conegut per les sigles PMS (Pantone Matching System). Per a la gent que ignora el seu significat i utilització, intentaré explicar breument què són els colors PANTONE i com es fan servir.

Per començar, partim de la següent problemàtica: Com explicar a la impremta de forma exacta i precisa quin color volem que s’imprimeixin en els nostres articles promocionals?..

Evidentment, podem enviar per correu electrònic una imatge, però mai els colors seran iguals perquè aquests no es visualitzen de la mateixa manera en cada pantalla. només si el monitor o la impressora estan perfectament calibrades, i normalment no és així …

Cada pantalla o monitor d’ordinador és diferent, les impressores també són diferents, i encara que l’equip estigui calibrat amb tintaPANTONE, el que es veu a la pantalla no serà totalment exacte perquè conté nombrosos matisos.

pms

És per això que s’han creat els colors PANTONE. Es tracta, ni més ni menys, d’un codi per identificar els colors amb l’intenció de facilitar la comunicació i impedir que es cometin errors . Així, quan diguem al nostre impressor: “vull imprimir en color rosa 1767C”, podem estar absolutament segur que el resultat serà just el que volem . O quan el nostre client ens digui: “el fons del dibuix és de color verd” podrem mostrar els colors P A N T O N E perquè esculli el to exacte en què està pensant.

És molt fàcil d’utilitzar, només cal comprar un “pantonero” que conté més de mil colors diferents, escollir el que volem i facilitar el seu codi. Si no disposem del “pantoner” no s’ha de preocupar: en totes les impremtes tenen un i sens dubte ens deixaran fer una ullada per garantir que la impressió es porta a terme en el color o colors adequats.

Més informació a: www.pantone.com