Adéu a la bossa de plàstic

Doc Logo + recicla 

Com ja sabeu, A causa de la normativa que s’implanta a tot Europa pel que fa a la fabricació de materials plàstics que no danyin el medi ambient a l’hora de la seva creació i posterior degradació, s’han posat en marxa interessants iniciatives per part de fabricants i consumidors.

De moment l’alternativa per a realitzar la compra és aquesta bossa biodegradable, que aparentment és igual que la de plàstic però que està elaborada amb midó de patata.

Aquestes bosses són reutilitzables, reciclables, biodegradables, es descomponen de manera natural per la qual cosa han de ser dipositades al cubell de les escombraries orgànica, el material es converteix en abonament i la seva descomposició no genera materials tòxics.

 

Aquestes bosses es fabriquen a Espanya i alguns hipermercats ja les estan utilitzant. És una idea fantàstica, respectuosa amb el medi ambient, ja que contribueix a reduir l’ús de plàstic i, conseqüentment, evita la generació d’aquest tipus de residus.
Les “bosses de patata” mesuren 450 * 450 / 400 mm, amb manxa de 50 mm a la base, es poden imprimir a tintes (de 2 fins a 4 +4) i la comanda mínima és de 1000 unitats.
Per els i les que agradin dels detalls, a continuació us explico què són els materials plàstics biodegradables, renovables i compostables BIO-TEC i la diferència amb els materials plàstics fotodegradables:

Biodegradables, renovables BIO-TEC

Són materials que desenvolupen la seva descomposició per l’acció de microorganismes (bacteris, fongs, algues) sota condicions normals del medi. Aquests plàstics s’obtenen per via fermentativa basada en el midó, el qual prové del blat de moro.

La seva degradació és total en un temps aproximat de 8-10 mesos enterrat sota terra, amb el que passat aquest temps desapareix totalment.

Fotodegradables:

Aquest tipus de plàstics provenen dels materials que s’han anat utilitzat sempre, els Polietilè, els quals en barrejar amb un additiu anomenat POLIBATCH DEG, fan que el polietilè es degradi sota la influència única de la llum i la calor.

La velocitat del degradat dependrà de:

– La concentració d’aquest additiu

– El gruix del plàstic

– La presència d’antioxidants i pigments

– La temperatura i el temps d’exposició

Aquest tipus de plàstic es desfà, però queda presència en el medi ambient.

 

Per a rebre més informació si us plau, contacti amb el nostre grup d’experts