Com es fabriquen els tatuatges temporals?

Cada any es venen milions de tatuatges temporals i no estic exagerant.

És un producte molt conegut, encara que no ho és tant el seu procés de fabricació.

Si voleu comprar tatuatges temporals personalitzats amb el vostre logotip o disseny, a continuació us comento algunes coses importants que cal tenir molt en compte:

Tintes atòxiques i hipoalergèniques

El tatuatge temporal s’aplica a la pell, per tant, és imperatiu que les tintes de la impressió del tatuatge siguinhipoalergèniques i atòxiques (Tingueu en compte, a més, el públic infantil és un dels que més utilitza els tatuatges temporals).

Per assegurar-se, cal demanar al fabricant un certificat proporcionat per un laboratori independent que confirmi la qualitat. Si l’empresa no proporciona aquest document, és possible que no compleixi la normativa per tal de reduir el cost. Compte amb això: és important!

Tècniques d’impressió

Hi ha dos mètodes d’impressió dels tatuatges temporals.

La primera és la més apropiada en termes de qualitat, és la impresió offset. Aquesta tècnica garanteix unaexcel.lent qualitat d’impressió i una transferència perfecta sobre la pell.

S’imprimeix un lot de tatuatges sobre una fulla offset gran (imatge de sota). Les màquines offset no estan concebudes per a imprimir només algunes fulles: una vegada que la màquina està instal.lada i les tintes i planxes d’impressió preparades, es llança la producció per mínim 5000 fulls.(Llançar una impressió amb menys fulles encariria considerablement el cost per unitat).

La segona tècnica utilitzada per a la impressió dels tatuatges temporals, és la serigrafía. S’utilitza per a quantitats inferiors, però el resultat és incomparable amb el de la impressió offset.
Quina és la diferència? amb serigrafia, el nombre de punts de tinta a l’mm és sensiblement inferior a l’aconseguida amb la impressió offset, de manera que la qualitat de la imatge és menor i, sobretot, el nivell de detall.L’avantatge de fer-ho en offset és que s’obté la qualitat d’impressió d’una foto. En fi, com la serigrafia s’utilitza sobretot per a empreses petites assegureu-vos que les tintes siguin segures.

temporary tattoo batch

Retall i manipulació

A continuació cal retallar: 100 o 200 fulls a l’hora amb l’ajuda d’una màquina semi-automàtica. L’embalatge és una part delicada del procés que ha de ser rigorosament organitzada per no barrejar tatuatges diferents.

Temps de producció i termini de lliurament

Encara que es necessiten d’una a dues hores per preparar la màquina offet per a la impressió, la impressió dels tatuajes en sí dura como máximo media hora (per a 5000 fulls).

Per què llavors els terminis de lliurament són de dos o tres setmanes? Perquè encara que la producció sigui ràpida, la preparació ocupa molt de temps. Els procediments són llargs i complicats: cal optimitzar l’espai del full tenint en compte els diferents mides dels tatuatges.

Un cop s’ha imprès la imatge (al revés perquè quan s’apliqui eltatuatge es vegi del dret), cal afegir la cua que fixa la tinta sobre la pell. (És innecessari precisar que la cua també ha de ser atòxica i hipoalergènica). A continuació s’aplica la protecció transparent que s’ha d’afegir full per full sobre el tattoo tatuaje (veure a l’imatge).

En resum, el procés complet de fabricació dels tatuatges temporalsocupa deu dies de treball als quals cal afegir el temps de transport, en total, dues o tres setmanes.

Més informació sobre el producte a: Temporary Tattoos