Tatuatges temporals – al·lèrgia permanent

  • Autor de l'entrada:
  • Categoria de l'entrada:Notícies

El tatuatge temporal és un obsequi publicitari barat i molt de moda, moltes marques famoses distribueixen calcomanies per aplicar a la pell, i dirigit sovint a nens.

Però pocs són els que realment saben els riscos que estan prenent.
No oblidem que el tatuatge temporal s’aplica directament a la pell dels nens i que es queda fixat de 5 a 7 dies, deixant temps que els components es difonguin en els teixits del cos dels nens. Així que no es tracta d’una simple adhesiu sinó un producte que ha de respondre a les exigències de la indústria cosmètica.

Durant el 20è congrés mundial de dermatologia que va tenir lloc del 1 al 5 de juliol 2002, a París, el Dr Martine Vigan, dermatòloga del CHU de Besançon va donar la veu d’alarma sobre aquest risc. En la composició d’alguns tatuatges semi-temporals, es troba Paraphenylenediamine, que provoca al.lèrgies endarrerides. El resultat: la zona tatuada s’infla, s’enrogeix i irrita. més greu encara, aquesta al.lèrgia pot portar a una hypersensibilización duradora.

Certes tintes utilitzades, especialment a la Xina, contenen substàncies CRM (cancerígenes).

Com estar segur que els tatuatges temporals que la seva empresa pensa distribuir són segurs al 100% per als nens? Que no contenen productes tòxics i que no provoquin al.lèrgies, o pitjor … Càncer?


Sense entrar en els detalls químics horriblement complicats de la composició de les tintes, els donem a continuació les grans línies del que cal comprovar per assegurar la qualitat del tatuatge temporal:

* És encaridament desitjable que el el suport del tattoo apareguin els components. Si el vostre proveïdor no vol facilitar, és que probablement utilitza substàncies tòxiques. Un exemple dels components: Vinyl Acetat, Butyl Acrylate, Methacrylic Acid Polymer, Propylene glycol, petrolatum, Linse Oil, Soybean Oil, Mineral Oil, Iron Oxide (CI 77499), Blue # 1 Aluminum Lake (CI 42090:2), Yellow # 5 Aluminum Lake (CI 19140:1), Yellow # 6 Aluminum Lake (CI 15985:1), Xarxa # 7 Calcium Lake (CI 15850:1), Titanium Dioxide (CI 77891) Es tracta dels components presents en el producte final que s’apliqués a la pell i no la llista dels ingredients de les tintes on es pot trobar solvent que desapareixen en assecar-se.

* Algunes impremtes us tranquil.litzar dient que els seus tatuatges compleixen les normes europees, però compte, perquè no garanteix res. El tatuatge és un producte cosmètic i com a tal ha de respondre a les normes cosmètiques, en cas contrari esteu prenent riscos considerables. Compte amb les impremtes que usen serigrafia, perquè dubten els dermatòlegs de la conformitat de les tintes de la conformitat de les tintes. Altres testifiquen que només hi ha problemes amb els tattoo de henna.

*La  primera cosa que cal demanar són els certicados FDA de la tinta i de l’adhesiu. No demaneu tatuatges temporals sense haver rebut aquests documents. si els vostres tatuatges són tòxics sereu jurídicament responsables cap al consumidor final. Imagineu-vos el que pot costar una indemnització per a una hypersensibilización per a tota la vida.

* Dos documents són imprescindibles: una còpia dels tests RILT i TUSD. Aquests tests es fan a un panell d’unes cent persones i determinarà si hi ha un risc de al.lèrgia . El seu proveïdor ha de proporcionar els documents.

* Amb els documents, us assegureu de la qualitat toxicològica del producte. Les empreses especialitzades en cosmètica sempre us demanaran més garanties encara que com l’absència d’ingredient d’origen animal o els certificats MSDS.

* Un últim consell sobre la qualitat del tattoo. Moltes impremtes a Europa o en Àsia fan servir una capa d’adhesiu molt més ampla que el disseny en si. La conseqüència és que el tattoo es va a la primera fricció, o deixa taques a la roba. Un tatuatge de qualitat dura 5 a 7 dies a la pell.

En resum, quan aneu a confirmar una comanda de tatuatges temporals, heu de demanar els certificats FDA, RILT et TUSD.

Si uns d’aquests documents falta, és probable que esteu prenent un risc!

Alguns intentaran convèncer explicant que altres grans marques han comprat els seus productes o que els productes compleixen la norma UE però no és cap garantia!!

El Blog Articles Publicitaris recomana :
www.temporary-tattoos.eu

Els seus productes responen a totes les exigències cosmètiques esmentades a dalt!